En dan komt t toch wel heel erg dicht bij - Reisverslag uit Nicosia, Cyprus van Tamara Oorschot - WaarBenJij.nu En dan komt t toch wel heel erg dicht bij - Reisverslag uit Nicosia, Cyprus van Tamara Oorschot - WaarBenJij.nu

En dan komt t toch wel heel erg dicht bij

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tamara

03 Februari 2010 | Cyprus, Nicosia

Het einde van mijn missie is in zicht. Nog maar een paar daagjes hard zwoegen en dan zit t erop.

De nieuwe CAPLO is inmiddels aangesteld. En dat betekent dus ook werkoverdracht. Deze week en volgende week gaat hij samen met mij op pad en leer ik hem de "kneepjes van het vak". Heel de week zit ik volgeboekt met bezoeken aan onze contact personen. Voor mij om houdoe te zeggen (snif) en vervolgens de nieuwe CAPLO voor te stellen. En dan het leukste van alles; hem introduceren in de wondere wereld van de rapportages die hij straks mag gaan maken. ;-) Dat is toch wel 1 van de dingen die ik niet zal gaan missen. Voor de rest ga ik alles en iedereen hier missen!

De nieuwe CAPLO is erg enthousiaist en staat te popelen om te beginnen. Is wel grappig en prettig om zo je werk aan iemand over te dragen. Voor vrijdag hebben we in ieder geval een bezoek aan de rechtbank in Limassol op de rol staan. Een Turkse Cyprioot moet voorkomen i.v.m. een beroving. Wat dat betreft zijn dat wel leuke dingen om mee te beginnen.

En dan komt a.s. zondag de Contingents Commandant van het volgende Nederandse Contingent aan. DUTCHCON XII. Ook hij komt een week eerder dan de rest van zijn Contingent i.v.m. werkoverdracht. Als het goed is ben ik dan een heel eind met de werkoverdracht aan de nieuwe CAPLO. Ooh ja, en natuurlijk mag ik dan nog een paar formuliertjes invullen om "uit te checken" Want zo goed als ze bij aankomts waren met het invullen van formulieren........, believe me, bij het uitchecken doen ze daar niet voor onder. ;-0

Vrijdag hebben we onze mug out. Een afscheidsfeest zeg maar. Samen met de Ieren en Croatie. Een fotorapportage is door Nordin en Henry samengesteld van onze periode hier op Cyprus. Deze wordt tijdens de mug out getoond. Zo heeft ieder Contingent dat afscheid neemt een rapportage opgemaakt. Is altijd erg leuk om te zien. De reden dat het mug out heet; iedereen krijgt een mug (mok) met een inscriptie als herinnring aan de missie. En daarna is het feesten. Ik heb er wel zin in.

En tja, als zo'n eide missie in zicht komt dan krijg je het ineens heel erg druk met alle dingen die je nog wilt doen voordat je gaat. Zoals op vakantie gaan en zweefvliegen! Ik ben afgelopen week naar Jordanie en Isreal geweest. Echt super. Is maar een klein uurtje vliegen van Cyprus vandaan. Voordat je goed en wel in de lucht zit kun je je weer klaar maken voor de landing. Zowel Jordanie als Isreal waren super mooie landen om te bezoeken. Hoogtepunten in Jordanie waren toch echt wel Petra en Jerash. Petra is gebruikt bij de film van Indiana Jones, the holy grale. Het is een aardig stukje lopen maar wel geweldig mooi wat je ziet. Ik ga verder niets uitleggen, maar de laat de foto's het werk doen. Israel is ook erg indrukwekkend. Ontzettend veel geschiedenis is daar aanwezig. En ook ontzettend veel pelgrimgangers. Wel mooi om hun gezang te horen als je bij sommige bezienswaardigheden aankomt. En ondertussen probeert de gids je het een en ander uit te leggen. Was wel prettig dat we een gids hadden die het vanuit historichs oogpunt verteld ipv vanuit religie. Daarmee stoot hij ook niemand voor het hoofd natuurlijk.

En tja, als je dan aankomt op Cyprus en door collega's wordt opgehaald die een uurtje later gaan zweefvliegen...ach why not? Dan ga je toch gewoon mee! Had ik nog nooit gedaan en was echt helemaal super. Af en toe een beetje het gevoel van een rollercoaster in je maag. En laat ik rollercoasters nu erg leuk vinden!!!! Hiha!!

Zucht....time flies by.

• 03 Februari 2010 - 20:09

Alex (op Marken):

Ha die Tamara,
    Jammer dat het al weer zo snel over is, toch?
    Je overdracht zal wel ff anders gaan dan die van Rudi aan jou (strand in Protaras....)
    Ik beleef het zo weer, een machtig mooie tijd. Ik wens je een geweldige mug-out komende vrijdag en doe ze vooral de groeten. Alvast een WELKOM TERUG in Nederland.
    Doeg!

• 04 Februari 2010 - 19:08

H:

Hé T,
    Tja, aan alles komt een eind, behalve aan de herinneringen en vriendschappen.
    Remember: there are a lot of countries smiling to you.
    Een fijne afsluiting gewenst (snik), veel plezier en natuurlijk welkom in ons kikkerlandje