Pelgrimstocht
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Tamara
03 September 2009 | Cyprus, Nicosia
Maandag ben ik op pad geweest om de rekeningen voor het contingent te betalen. Da's ook een hele ervaring hoor. Je loopt met je rekening en je cashgeld de bank binnen en kan meteen in een rij aansluiten. Iedereen staat op zijn gemakje te wachten totdat er weer een loket vrij komt en de medewerker naar je knikt dat je mag komen. Rekening en cash geef je aan de medewerker af en vervolgens gaan ze druk met je transactie aan de slag. Van alles begint te ratelen en te doen en er wordt druk getypt op de computer. Op je rekening wordt een grote stempel gedrukt die weer wordt voorzien van de nodige handtekeningen, waarna je een bewijsje mag tekenen dat je hebt betaald. En daar hoort natuurlijk ook weer een grote stempel op. 1 uur verder en je hebt toch maar mooi 2 rekeningen betaald. Hup, door naar de volgende bank, want daar moet de volgende rekening weer betaald worden. En ahh, surprise, ook daar mag je weer aansluiten in de rij. Maar ooh wat is het binnen heerlijk koel met die airco! En gelukkig blijft iedereen even vriendelijk.
's avonds ben ik voor het 1st gaan sporten bij een sportschool bij mij in de buurt. Ze hebben een mooi trainingsprogramma voor me gemaakt en dit gaat zeker mijn vaste sportschool worden! Heerlijk getraind. En nee, geen airco. Gewoon alle ramen tegen elkaar open en veel, heel veel ventilatoren. Een grote fles water moet je hier echt wel bij je hebben want je zweet je te barsten.
Dinsdag van de ene naar de andere vergadering gevlogen en ja...die telefoon begint nu toch langzaamaan wat vaker te rinkelen. Iedereen heeft je asap nodig. Maakt niet uit of je bezig bent. Maar goed, ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om me te splitsen dus iedereen op zijn beurt. 1 voor 1.
Di. avond werd ik om 18:30 gebeld door een collega met de mededeling dat er de volgende dag een pelgrimstocht was van het zuiden naar het noorden van Cyprus en dat ik daar als CAPLO bij gewenst was. Of ik om 03:00 's ochtend in Linou wilde zijn (1 uur rijden van mij vandaan) want dan begon de briefing waarna we zouden vertrekken naar de checkpoint. Tering zeg! En ik dacht de vorige x dat 5 uur opstaan al vroeg was! Mijn wekkertje gezet op 01:00 uur, gedoucht, gegeten, maar vooral ook koffie gedronken. Om 02:00 uur was ik redelijk fris op de UNPA waar een collega me heeft opgehaald. Observeren zou vooral mijn taak zijn en bemiddelen als t echt nodig was. Nou, van dat observeren is weinig terecht gekomen. Ik kon meteen volop aan de bak. Bij de check aan de crossing bleek dat er mensen in de bussen zaten die niet van te voren waren aangemeld en dus niet op de aanwezigheidslijst stonden. Deze mochten dan ook niet door de crossing. De pelgrims waren het daar niet mee eens en wilden allemaal door. Ik kan je zeggen dat het een aardig verhitte situatie is geworden met veel kwade Grieks Cyprioten. Na veel 5'en en 6'en werd uiteindelijk door de pelgrims besloten dat, als niet iedereen door de crossing mocht, niemand dan ging. Ongeveer 25 bussen zijn vervolgens omgekeerd en huiswaarts vertrokken.
Het niet doorgaan van de pelgrimstocht heeft ertoe geleid dat de vredesbijeenkomst die vandaag (donderdag) zou worden gehouden tussen de 2 grote leiders van het noorden en het zuiden is afgezegd. Het heeft dus een enorme politieke impact en is gisteren en vandaag uitgebreid in het nieuws geweest. Ik heb die dag uiteindelijk gewerkt tot 16:30. (debriefing, rapportages opstellen etc.) En ook vandaag ben ik hiermee aan de slag geweest.
Morgenvroeg ga ik een bezoek brengen aan het gerechtsgebouw in Famagusta i.v.m een rechtszaak van een Griekse Cypriot die in het noorden gevangen is genomen. Ik ga daar samen met een vertaler naartoe. Mijn taak is dan om te kijken of de gevangene een gelijkwaardige behandeling krijgt.
03 September 2009 - 22:08
Rudie:
Hee Caplo, leuk dat je lekker bezig bent.$ Jammer alleen van het vroege opstaan, en dat ze je zo vlot en op tijd betrekken in allerlei snode plannen zoals pelgrimstochten. Maar ik kan je zeggen dat een geweldige ervaring is om de zon op te zien komen boven Cyprus. Ik begrijp dat er een politieke en diplomatieke rel staat te gebeuren vanwege de pelgrimstocht. Komt wel weer goed hoor, hebben ze wel vaker gehad. Toppie dat je gaat sporten en ook nog aan het hardlopen. Ben hier ook druk aan t sporten haha.
Leuk om te lezen dat je de zitting in Famagusta doet, ben ik in het verleden ook al mee bezig geweest. Ik ben wel benieuwd wat de strafmaat wordt. Ik hou me aanbevolen voor de uitslag. Keep up the good work and have fun, hoop snel weer even bij te beppen met je, lijkt me leuk! Groetjes en houdoew, Rudie. -
03 September 2009 - 22:32
Frank:
ja ja je ziet wel live
is hard Maar je red het wel
Gr putje -
04 September 2009 - 09:38
Alex:
En jij maar vertellen dat je geen ochtendmens bent. Als het zo doorgaat dan ga je vroeg opstaan nog leuk vinden en heb je heel veel tijd 'over'. Kun je nog eens naar Fig Tree Bay gaan.
Als ik het zo lees heb je het met je telefoon niet zo heel erg druk of zal die ouwe caplo uit Ovezande toch errug hebben overdreven?
Gisteren op Marken 14 graden en dat is de helft van de gemiddelde nachttemperaturen op Cyprus.... Snap je nu waarom ik terugwil!
Doeg! -
07 September 2009 - 10:04
Ron Feijen:
Geduld is een schone zaak.Zo te zien krijg je het met de paplepel ingegeven.Zet hem op. -
07 September 2009 - 11:32
Ine Verkooijen:
Hoi Tamara,
Wist niet van het bestaan van je weblogg. Leuk om je ervaringen te lezen. Hard werken, ontspannen en sporten, ik zie je het doen. Ik blijf je hier achter mijn bureautje volgen en wens je een geweldige tijd.
Gr. en doei -
07 September 2009 - 11:48
Patrick:
Hey daar. Via je eigen korps op deze site terecht gekomen. Wist dat je het ging doen..en zie...je hebt het gedaan.
Blijven genieten, maar dat gaat goedkomen.
De groeten van de aardigste, beste, leukste, geweldigste, knapste...en zo...ach je weet wel. -
07 September 2009 - 13:47
Antoon Obbing:
Hoi Tamara, Je kunt dus meteen vol aan de bak.Het lijkt me een mooie ervaring. Veel succes en laat je niet gek maken! -
07 September 2009 - 21:25
Bernardine:
Hey lady, ben enorm trots op je, jij als digibeet die zo'n geweldig weblog heeft weten te realiseren. Wel handig ook, hoef je geen schrift/dagboek aan te schaffen om je ervaringen op te tekenen en naderhand ook geen fotoboek meer samen te stellen. Zo te lezen al aardig ingeburgerd daar, maar ik had ook niet anders verwacht hoor. Blijf je natuurlijk volgen en je ervaringen lezen en foto's bewonderen, maar daarnaast moeten we uiteraard ook nog regelmatig skypen, anders raken we zo achter.
Heel veel groetjes van mij en de kids. -
08 September 2009 - 14:25
Erwin Van Melis:
Hoi T,
Leuk zo'n blog vele groeten uit ESM.
Erwin -
10 September 2009 - 18:28
Betsy:
Leuk om te lezen hoe het met je gaat. Je schrijft leuk. Veel plezier en geniet. -
10 September 2009 - 19:54
Marc Plaum:
hey inspector. Maar goed dat je bij SO hebt kunnen oefenen om al 'verhitte' vuren te blussen (knipoog) Goed om te lezen dat je er lekker in zit. groet vanuit een 'fris' Kaapstad. -
11 September 2009 - 06:52
Hans:
Ben je even uit beeld (vakantie), blijkt dat je inderdaad een vliegende start hebt gemaakt. Midden in het diplomatieke spel. Lijkt mij schitterend. Take care. Ps. Thailand was schitterend.
11 September 2009 - 21:22
Dimmy:
Heeeeeeeeee Tamara,
Ik wist wel dat ik trots op je kon zijn!!!!!!
Laat ze maar een zien wat je in je mars hebt. Ik doe dat ook want ik ga de bloemetjes van je mama water geven. Haha -
12 September 2009 - 15:41
TAMARA:
Nou Tamara spannend zeg.
Probeer je een beetje te volgen.
Stumpie zo vroeg je bed uit.
Zie je nog.
Groetjes Cornelia.