It's raining, haleluja!? - Reisverslag uit Nicosia, Cyprus van Tamara Oorschot - WaarBenJij.nu It's raining, haleluja!? - Reisverslag uit Nicosia, Cyprus van Tamara Oorschot - WaarBenJij.nu

It's raining, haleluja!?

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Tamara

13 September 2009 | Cyprus, Nicosia

Zaterdagochtend wakker geworden van de raindrops op het dak?!!! Ehm... hallo, sunshine?
Een Grieks Cyprioot vertelde me vrolijk dat de weersvoorspelling nog meer regen de komende dagen aan gaf. En ik kreeg de uitleg dat we daar heel blij mee moesten zijn, want anders kwamen we zonder water te zitten op het eiland. YES! De komende dagen regen, haleluja!

Maar de regenbuien duren hier gelukkig niet heel de dag, dus tegen de middag was de zon er weer. Gelukkig maar, want ik had me opgegeven voor een hardloopwedstrijd die later in de middag zou starten. Dit was voor het goede doel en ach...het was maar 5 km. Een mooie afstand voor een 1e x hardlopen op dit eiland. Ik ben samen met 2 collega's naar het parcours gereden. Nadat we ons startnummer uitgereikt hadden gekregen en iedereen zich goed had warmgelopen kon de wedstrijd beginnen. 79 mensen verschenen aan de start en na een oorverdovende toeter sprinten de 1e snel weg. Ik had me voorgenomen om het rustig aan te doen. Hmhm, ja, even dus... want er liepen iedere x mensen voor me die ik toch echt meende in te moeten halen. Dus toch maar een tandje erbij. Halverwege het parcours (veel bergje op en af) kwam ik er achter dat t toch heel anders hardlopen was met 30 graden dan in de Nederlandse bossen. Vlak voor de finish heb ik nog even een sprintje getrokken. Ja, je raad t al, er liep al een hele tijd een dame voor me die ik toch echt nog even als t kon in wilde halen. 5 meter voor de finish was t me dan toch gelukt, ik had haar ingehaald. Yes, pimpelpaars maar uiterst tevreden gefinished. Tijdens de prijsuitreiking werd ik nog aangenaam verrast. Ik was als 1e geindigd bij de dames in de leeftijdscategodrie 18-34. Vol verbazing en onder luid gejoel van mijn collega's een mooi bokaal in ontvangst genomen. En raad een s wie er 2e was....Precies die dame die ik net voor de finish had ingehaald. She was not amused ;-)

• 13 September 2009 - 20:24

Alex:

Hoi Tamara,
    Wacht met smart op een fotootje van dat gekleurde gezicht + de veroverde bokaal.
    Kun je nog wat van die zonnenstalen naar Marken sturen want het opgedane kleurtje van daar raakt al een beetje verbleekt.
    Ik ga morgen dan eindelijk weer volledig aan het werk (kan eindelijk in BVH werken) en begin gelijk maar met aftellen naar mijn komende vakantie.
    Doeg!

• 14 September 2009 - 12:22

Ellen:

Ha die Tamara!!

Wat goed van je zeg!! Even voor het eerst lopen in de hitte en er meteen de eerste prijs uitslepen!! Petje af!! En ook nog druk aan het sporten in de sportschool, je bent goed bezig..

• 17 September 2009 - 07:21

Dutchy Dirk:

Regen wat is dat? Kennen we in Pyla niet, behalve tijdens de BBQ! Kunnen we ook wel gebruiken een beetje water hier!

Maar ja we hebben genoeg water, wat zout is en daar kunnen we heerlijk in zwemmen.

En lopen lukt wel, maar hard lopen in de warmte, nee wij hoeden het bij 2x in de week een partijtje voetbal! Worden we altijd eerste.

Nou gefeliciteerd met de beker en geef hem een mooi plekje, overigens is de Blue Barret al gewaarschuwd? Fotootje met je bokaal er in, zou wel mooi zijn, Nederlands is weer trots op je!